Sziols

Mikä on Sziols?

running

1994 Optic Fashion GmbH perustettiin oftalmiseen optiikkaan erikoistuneena yhtiönä. Sziols merkki perustettiin sen alaisuuteen vuonna 1999 suunnittelijan ja nykyisen omistajan Beate Gabeltin toimesta. Alan asiantuntijoiden kokouksessa vieraillessaan Beate huomasi, että miljoonia urheilijoita haittaa huono näkökyky niin paljon, että he antavat sillä kilpailijoilleen etumatkaa. Silmälasien käyttäjänä ja juoksijana (juossut mm. 100km Bielin juoksun) hän ymmärsi hyvän näkökyvyn merkityksen urheilussa. Haasteena oli kuitenkin kokonaan puuttuvan ”paremman urheilunäkemisen” konseptin luominen.

Kaikki liikkumisemme tapahtuu pääosin näköaistin varassa ja se voidaan jakaa kahteen tapaan nähdä. Tarkan näönalue on vain muutaman asteen levyinen. Tarkka näkö on vain ojennetun käsivarren päässä olevan peukalon levyinen, kaikki muu on valistunutta arvausta, jossa muistilla on suuri merkitys. Tarkan näön avulla tunnistamme erilaisia kohteita ja luemme. Muu näkeminen tarkan näköalueen ulkopuolella havaitsee liikettä ja sijaintia. Tämän aistin avulla näemme, missä kohde on ja kuinka nopeasti se liikkuu.

Eri urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia näkökyvylle. Haasteita silmille aiheutuu niin olosuhteista, kuten lumesta, sumusta, häikäisevästä auringosta ja hämäryydestä, kuin nopeasti liikkuvista tai kaukana siintävistä pelivälineistä. Urheilija katsoo harvoin suoraan eteensä, mutta sitäkin useammin ylös, alas ja sivuille. Urheillessa täytyy kyetä liikuttamaan silmiä ja tarkentamaan katsetta nopeasti, erottamaan kontrasteja, arvioimaan etäisyyksiä, seuraamaan tapahtumia aivan näköalueen reunassa sekä ennakoimaan erilaisia pelitilanteita.

Silti hyvää näkökykyä laiminlyödään, kun lähdetään liikkumaan. Me haluamme muuttaa sen. Liikkumisen ja hyvän näkemisen vaatimusten pohjalta kehitimme tuotteen, joka vastaa jokaisen henkilön yksilöllisiin tarpeisiin: Modulaariset Sziols X-KROSS urheilulasit.