Air Clima Management

Man svettas också runt ögonen under en idrottsprestation. Sporttextilier förebygger den svettiga känslan genom att använda material som andas, och vi har nu kopierat denna typ av ventilation också till våra sportglasögon. Den unika ACM-teknologin utvecklades i samarbete med experter inom aerodynamiken. ACM håller linserna fria från imma under prestationen. fria från imma under prestationen.

Sport & svett

Under de senaste decennierna har producenterna av idrottstextilier koncentrerat sig på att utveckla material som genom att andas och vara ordentligt ventilerade stöder prestationen Däremot designas fortfarande merparten av sportglasögonen på marknaden utan att beakta svett och imma på linserna.

Tillämpad aerodynamik

Vi fick en idé om att tillämpa våra erfarenheter inom aerodynamiken på vår sportglasögondesign, och utvecklade därmed tillsammans med ett gäng ingenjörer ett helt nytt ventilationssystem. Dessutom delades de viktigaste idrottsgrenarna upp i fyra grupper enligt sina funktionella krav och glasögonens egenskaper anpassades enligt dessa. Glasögonens funktionella egenskaper kan också enkelt och snabbt bytas ut enligt de aktuella omständigheterna. Genom att byta lins får du alltid de egenskaper du behöver av dina sportglasögon, vare sig det är effektiv ventilation då du svettas, skydd mot vind i höga hastigheter eller temperaturutjämnande egenskaper på vintern.